Pingstafton....

Efter att jag stängde butiken tidigare idag for jag till mataffären och handlande lite allehanda varor då jag skulle tillaga en anrättning som jag inte lagat på lääääänge, om jag ens har gjort det egentligen. Jag fick älg av mina kära släktingar förra helgen och i morse innan jag for in till butiken slängde jag in älgen i ugnen på 75 grader och när jag kom hem så tog jag tempen på den och den behövde sig nån timme till. Jag passade på att lapa sol och dricka lite bubbel, hjula tillsammans med min dotter och lyckades sträcka mig i vaden. Var liksom inte igår jag hjulade.
Efter att köttet nått  70 grader så la jag det i saltlag och där ligger det ännu. Alltså, en typ av tjälknöl på G.
Till detta har jag jag slängt ihop en potatissallad på färskpotatis och med Jonny´s senap i såklart. Maken är ute å kör gräsklippare, dottern har somnat efter allt bus i solen och här sitter jag och bloggar i väntan på att tjälknölen ska bli klar. Ha nu en härlig Pingstafton. Det ska jag i samverkan med en älg och min man!
 
 

Kommentarer :

#1: Annika

Tjälaknöl är ju sååå gott! Vi har också någon älgstek i frysen som vi nog ska göra tjälaknöl av. Mums!! Visst är det härligt med värme. Vi har äntligen fått lite sommar här också. Kram

Svar: Sååå gott det blev.
Jessica/Min butik

skriven

Kommentera inlägget här :