Kontoret börjar ta form...

I går var en dag då jag mest var runt och gjorde inköp till mitt kontor. Kände att det var där jag var tvungen att börja för att att ha en fast punkt där jag kan fortsätta med inköp och alla kontakter med försäkringsbolag, elektriker, byggare mm, medans byggkaoset pågår. Så jag for runt och införskaffade lite nödvändigheter tillsammans med min dotter som var väldigt tålmodig. En shoppingtur som gick av stapeln kl 11.00 och avslutade kl 19... Tack min kära unge för att du var så snäll.
Så idag har jag satt ihop lite hyllor och skrivbord och packat upp lite nödvändigheter. Så jag kan tala om att nu sitter jag och skriver detta blogginlägg på mitt nya kontor!
Har två "gubbar" här som ska se över värmesystemet och det kan behövas för sådant oväsende det gav ifrån sig. När man satte igång fläktsystemet lät det som om ett flygplan skulle landa. ja, ja...nu ska det iallafall åtgärdas.
Här kommer en före och en efterbild på mitt lilla kontor, så långt jag kommit idag.
 
Taggar: Kontor;

Oj oj oj vilken dag!

Ok, nu sitter jag på golvet här i vad som ska komma att bli min finfina butik i Sjöbo stad.
Dagen började med att jag och Lotta från Capri Collection invaderade Anderssons konditori, där jag valde ut lite gobitar ur vår och sommarkollektionen.
Raskt iväg hem för att hämta lite fix innan det var dag att hämta Lillan på dagis och snabba ryck in till Sjöbo igen för att träffa banken lite snabbt och sedan till lokalen för att ta emot nycklarna.
Oj vilken känsla att äntligen stå där med nycklarna i näven. Nervöst, pirrigt, men på samma gång känslan av att NU KÖÖÖR VI!
Några vänner gick förbi utanför och fick självfallet komma in och bli mina första gäster och efter en liten stund kom maken.
Det första vi gjorde var något vi väntat på länge. Vi rev bort en bit av den gräsliga plastmattan i ett av rummen för att se vad som dolde sig undertill. Och där till min glädje var vackra gamla, grå plattor som med lite ny färg ska trollas om till något ännu vackrare.
Så nu sitter jag här på golvet och väntar på sushileverans. Lite seg i kolan men glad i hågen. Nu är det på riktigt!
 
Dagen i bilder.
Tack Anderssons café för att vi fick ta lite plats hos er idag!
Nycklarna!
Plastgolv före
Och efter (vad som legat gömt och väntat på att få komma fram)
Men lite vit färg så tror jag nog att man ska kunna trolla fram ett grå-
vitrutigt golv....
Här klipps det till svart papp för att kunna dölja insynen från gatan...
Done!
 
Nu ska jag hem och träna innan det är dags att krypa till kojs. Tror ni jag kommer sova gott i natt?
Det tror jag.
 

 
 
 
Taggar: Butiken, Nycklarna;

Jäklar i min lilla låda!

Kan tala om att bloggen sköt i höjden igår, så många besökare och klick har jag aldrigt haft.
Och facebooksidan har redan efter 1:a dagen över 60st gillare. Jag blir så glad! Och tack för att ni vill följa med på min resa.
I dag är dagen då jag ska hämta mina nycklar till butiken. Känns lite overkligt, fast ändå är det först nu allting känns på riktigt.
Men innan jag kommer till lokalen ska jag ha möte med en tjej från Capri Collection.
Ska spana in deras fina kläder för ev inköp. Har redan vart inne och gluttat en del på deras sida och hittat ett par riktiga favoriter. Och dessa kläder har riktigt bra priser.
Vad tycker ni?
 

 

Butik Guldkant!

Ok, nu kör vi!
Min butik kommer att heta......
BUTIK GULDKANT!
Och nu har butiken fått en egen facebooksida!
 
Så nu är det bara att klicka in sig där och gilla sidan för att kunna följa min resa där oxå samt att där kan jag lova att det kommer dyka upp en och annan tävling som man inte vill missa!
 
GILLA, GILLA, GILLA, GILLA!!!! FACEBOOK

Morgonens möte avklarat.

I morse efter att jag lämnat lillan på dagis efter 2 veckors ledighet så styrde jag kosan till Sjöbo och min blivande bokföringsfirma. De hjälpe mig att fylla i registrering och skattepapper som idag läggs på lådan. Sedan hoppas vi på att det går undan för nu är jag hungrig på att sätta igång.
Nu i eftermiddag har jag möte med banken för att starta upp allt som har med företaget att göra, sedan är det väl bara en sak som saknas....LOKALEN!
Och den får i jag i morgon kl 14.00. Hurra, hurra, hurra vad jag är gla´! Äntligen ska jag få sätta tänderna i inredning och fix och rivningsdammet kommer yra i Sjöbo när jag är i tagen, det vill jag lova.
Så gott folk, i morgon kommer bilder från hur min lokal ser ut invändigt i dagsläget.
 
Ser minsann lite trött ut, men jag kan garantera er att den här kvinnan är full av energi!
 
Hej, jag heter Jessica och jag ska öppna en butik! :-), :-), :-)
 
 

Snökaos och inköp.

Idag söndag har det verkligen varit totalt snökaos här i storskogen där vi bor. Snön har yrt och det har stormat så att ett fönster flög ut på ladan.
Så jag har suttit inomhus och lagt beställningar på lite inredning till butiken. Har hittat några lampor och fåtöljer. bla. Den här snyggelisnygga fåtöljen kommer härifrån.
 
Taggar: Lisbeth Dahl, fåtölj, inredning;

Jag har ropat in en provdocka...

Jag blev så glad då det plingade till i inboxen och jag fick ett meddelande att jag lagt det högsta budet på en provdocka (för barn) på Tradera.
Visst är den fin?
Förhoppningsvis får jag min lokal på måndag. På måndag ska jag även träffa banken och fixa alla papper som behövs med dem,  företagskonto och allt vad det innebär. Har bytt bank, och nu är det Handelsbanken i Sjöbo som gäller. Och trevligare bank får man nog leta efter. Samt att jag på måndag ska in till min blivande bokförare och anmäla företaget till Skatteverket så jag får min FA-skattsedel.
Nu ska jag hålla lördag med familjen. Det blir italienskt i afton, vad ska ni äta?

Njuter...

Och jamen visst! Ett soligt snöfritt Köpenhamn är faktiskt lite bättre än snö och kyla hemma i Sverige...
Samlar all kraft och energi jag kan och vad är väl inte bättre än att hänga med familjen.
Förutom god mat, bad, dinosaurier, gym och slapp i sängen så hann maken och jag med att göra ett första utkast på min blivande logotype igår... Det ser ut att bli bra...men ännu avslöjar jag inget. Men jag bjuder på lite bilder från Köpenhamn.

 

 

Taggar: Köpenhamn;

Sportlovet fortsätter...

Sportlovet fortsätter på Tivoli hotell i Köpenhamn... En minisemester med familjen innan det drar igång på allvar med renovering, planering och allt inför öppningen. Sedan lär det ju inte bli semester på ett tag så nu ska jag njuta!
So long!

Vad är det där för något, undrar säkert ni?

 
Ja, precis. Vad är det där för något?
Låt mig presentera min nye vän Tobi, en ångmaskin att släta ut kläder med.... Som ett strykjärn, fast bättre liksom.

Love, love, love...

Idag så gör jag beställningar i kärlekens tecken.
På Formex så träffade jag väldigt trevliga tjejerna på Love Forever. Ett märke som jag själv köpt en hel del ifrån de senaste åren och självklart var jag tvungen att träffa dem på Formex. Har fått snabb service och ett väldigt trevligt bemötande och det gör ju verkligen sitt till så nu sitter jag här och har lagt min order på både sommar och höst kollektionerna. Så mycket fint.
Kan avslöja att den som satsar på ett höstbröllop, kan kika förbi min butik i slutet av sommaren så har jag den finaste av de finaste spetsklänningarna som verkligen heter duga att gifta sig i. Såg Love Forevers modevisning på Formex och blev tokförälskad i denna vackra skapelse. Nu är jag ju redan gift själv, men ni därute som går i giftastankar...spana in  den här....(Sista bilden lånad från Love Forever)
 
 
 

Godmorgon karlar...

I dag vänder jag mig till er män som läser bloggen. Jag hade från början tänkt att sälja herrkläder redan vid öppningen, men sedan kom jag på att jag skulle vänta med det, men sen så har jag ändrat mig igen. Jag kommer ta in lite herrkläder till öppningen, men bara ett litet urval, så att ni killar ska kunna klämma och känna lite ocskå i min butik och så att alla ni tjejer kan köpa med en liten present hem till karlsloken när ni själva shoppat loss..
Och valet har fallit på Resteröds snygga enkla, klassiker.
Vad tycker ni, karlar? Är det något som faller er på läppen?
 

Fika och moodboard...

Var inne i Sjöbo idag och fikade med familjen på caféet mitt emot min blivande butik. Så kul att bara sitta där och spåna idéer och drömma om öppningen. Så väl hemma satte jag mig ner och gjorde ett moodboard till maken, så att han kan sätta igång med logga, hemsida, förpackningar och allt därtill. Shit så skoj! Och jag måste även säga att det är väldigt roligt at ni är så många som kikar in på bloggen. Det blir jag glad för. Nu ett glas vin och fortsätta spåna idéer.
 
En bild på butiken tagen från caféet tvärs över gatan. Här kan ni sitta o fika sen när ni shoppat loss hos mig!
Och där ser ni även sushin.
 

Borta bra men hemma...sushi...

Borta bra men hemma bäst...Hemma efter en veckas sportlov i Småland. Och väl hemma så var man ju bara tvungen att testa Sjöbos nya tillskott och ett varmt välkommet sådant. Konnichiwa Sushi på Västergatan. Och inte nog med att det ligger i Sjöbo, det är dessutom granne med min butik. Hur bra kan det bli?
När jag kom hem läste jag Sjöbo-bladet och där var en artikel om att nya gårdsgatan i Sjöbo har levt upp och gått från att stå med flertalet tomma lokaler till att endast ha en lokal ledig. Så Sjöbo kommun verkade glada och det är även jag. Det enda kommunen verkade vara lite bekymrade över var att folk liksom inte har fattat att på en gårdsgatan gäller 8-10 km/h. Och detta fick jag erfara när jag satt och väntade på sushin. Folk kör typ 50 km/h. Vad är det de inte fattar. Och sedan när jag körde iväg i 10 km/h så låg det en bil och tryckte mig upp i baken. På en gårdsgata har de gående "förkörsrätt" men det verkar inte ha gått in för folk.
För min del tycker jag att man kan stänga av gatan och göra den till gågata och endast låta, boende, sjuktransporter och varutransporter köra där. Men vi får väl se hur det hela artar sig. Kanske en fartkamera på gårdsgatan...vore faktiskt lite skoj/komiskt. Nu fick kärringen gnälla lite och få utlopp för sitt agg. Tack!
Men i allafall...sushin var jättegod och rekommenderas verkligen. Tack för detta tillskott i Sjöbo!
 
Trevlig fredag gott folk!
Taggar: Sushi, fartkameror;

Starta egetbidrag och inredning...

Jag pratade med min käre make igår som berättade att jag fått brev från Arbetsförmedlingen och kvinnan jag träffade förra veckan från Egt hade rekommenderat att jag verkade lämplig för att får starta Eget bidrag så nu är det bara att skicka in alla papper de behöver och sen är det bara att tuta och köra. Tjo ho...ett steg närmare...
 
När jag nu spenderat snart en vecka  men min dotter på det småländska höglandet för att fira sportlov med kusiner, mormor, morbror mfl så har jag passat på att insupa lite inspiration till butiken. Har spanat på potentiell  inredning i diverse butiker, sen har jag även vart i kontakt med några säljare och bokat upp möten inför kommande veckor. Ska bli så kul att få tillgång till lokalen och få börja hugga i på allvar! Snart, snart!
 
Tänke visa lite av det jag kikat på till butiken. Den här lila mattat har jag blivit kär i för länge sedan och kärleken består...så den ligger bra till att får pryda en plats i butiken...
Den här lampan hittade jag. Superfin men den känns inte helt rätt!
Det här klädstället kan säkert fylla den funktion det är menat att göra. Och det gör ju inget att det känns stabilt och är ganska snyggt också.
Sen måste jag bara passa på att ge ett allahjärtansdagtips! Ett par assnygga byxor jag hittade på Kappahl. Har inte köpt dem själv, men är galet sugen. Men det känns lite skumt att springa o köpa kläder när man inväntar kartongvis med kläder som jag beställt till butiken. Men det kanske kan vara något till någon ni gillar eller till er själva på hjärtedagen.
 
Ha nu en underbar alla hjärtans dag! Här blir det fortsatt firande av en glad 5-åring!
 

Kärleksveckan...

Ja detta är ju veckan som går i kärleksens tecken. I mitt fall kretsar denna veckan mer om att det är veckan då min dotter föddes. I år på alla hjärtans dag är den 5 år sedan hon kom till världen? Så för oss är det ju hon som står i fokus och får symbolisera den finaste kärleken man kan tänka sig. Firar ni alla hjärtans dag på något sätt?
Jag längtar tills den dagen nästa år när jag kan gå bananas i butiken och pynta och piffa inför alla hjärtans. Visst , folk kanske inte firar så värst mycket över lag. Men hur skoj är det inte att gå loss på hjärtan, rosa, röda, choklad, härliga massageoljor, gulliga små askar i hjärtanform och annat som man kan tänkas köpa till sin käresta, käreste, sitt barn, sin bästa kompis eller sin mamma/pappa eller någon annan man älskar. Eller kanske den där superduperfina klänningen som man kikat länge på, till sig själv!
Firar ni? Och vad gör ni i så fall? Kul att veta...Och vad skulle ni vilja se för alla hjärtans-presenter i min butik?

Drömmen som blev sann...

Härom natten så delgav jag ju er att jag drömde om Lisbeth Dahl, detta fantasktiska danska märke som har så underbara, charmiga prylar och pinaler så man nästan trillar omkull. Nu har jag gjort slag i saken och lagt en order. Så vackra ting och även så vackra kläder de har, vilket jag inte kände till tidigare. Så hörrni gott folk. Bland annat kommer ni att kunna shoppa detta i min butik.
 
 
 

Sportlov

Anledningen till att det plötsligt blev lite tyst här inne på bloggen beror på att jag firar sportlov i Smålandsskogarna med min lilla tös. En vecka i Småland och sen en vecka hemma i Skåneland! Två veckor ledigt med familj och vänner innan allt drar igång på allvar med renovering och allt annat inför öppningen av butiken.


Bjuder på några bilder från vårt sportlov hittills!

 

Här besöker vi ett av smålands skojtokiga varuhus Dollarstore.

Här är jag ute på löptur i snön.

Fredagsmys med kusinerna.

Kontraktet är skrivet...

Alltså kan jag äntligen berätta om min lilla butik.
I morse lämnade jag skruttan på dagis kl 11.00 för att jag hade möten uppbokat hela dagen. Eller under de 5 timmarna som hon är på dagis måste man komprimera alla to do.
Jag styrde kosan mot Västergatan 15 i Sjöbo som senaste tiden varit föremålet för mitt hemlighetsmakeri. Trumvirvel......XXxXXxxxXXX  Det är är nämligen här jag kommer att öppna min lilla butik. Mitt på den nybyggda gårdsgatan i Sjöbo stad mitt i Skåne. Här! I det här vackra gamla huset. Ett av de få gamla som faktiskt finns bevarade i Sjöbo.
I den här lokalen innanför den där dörren kommer jag att öppna min alldeles egna lilla butik. Kan ni inte riktigt se mina klänningar och vackra skapelser där i fönstren?
 
 
Nu vill jag bara att nästa vecka ska gå och sedan därefter får jag mina nycklar och kan titulera mig själv butiksinnehavare. Eller iallafall lokalinnehavare tills jag renoverat och lagt min kärleksfulla hand på lokalen. Och jag räknar med att detta kommer ta ett par månader, så först någongång i Maj slår jag upp portarna om allt går som planerat.
Sååå nu var det offentligt. JAG SKA ÖPPNA BUTIK I SJÖÖÖÖÖÖÖBO!
 
 
 
Sen måste jag bara säga att jag efter att jag kom hem från kontraktskriveri, möte med Egt om jag ska få starta egetbidrag eller inte, möte med en ev. blivande bokföringsfirma, ja sen när jag kom hem så hade jag så mycket energi i kroppen så kag sprang min första mil! Klapp på axeln till mig!
 
 
 

God morgon, god morgon!

Hör fåglar sjunga glatt godmorgon, godmorgon i kööööör!
I natt har jag drömt om Lisbeth Dahls produkter. Jag har drömt om söta kuddar, gulliga neccessärer, vackra nyckelringar och snygga smyckesställ. Och då kan man inte annat än att vakna lycklig. Så god morgon, godmorgon hör fåglar....
Ni som läser bloggen, vad säger ni? Tycker ni om Lisbeth Dahl? Själv älskar jag ju grejjerna, men står i valet och kvalet om att plocka hem dem då det behövs tas hem i ganska tror volym...Men när man drömmer om det på nätterna så....

Barnkläder...

Då har jag bestämt mig för ett barnmärke.. Och det är ju ett som jag både köpt och spanat på till min egen unge. Så fina rock ´n rollkläder till din alldeles egna minirocker!
Märket heter Rocke fella... Vad tycker ni? Både linnet, klänningen och shortsen kommer ni kunna köpa hos mig.
 
 
 

Ännu en vit morgon...

Man somnar utan snö på marken i hopp om att våren är här och så vaknar man till ännu en vit morgon. Här har nog snöat 1 dm i natt. Om vi bortser från att hoppet om våren gick i stöpet så fick jag ett glatt besked nu på morgonen. Min ansökan om starta eget bidraget som jag skickade igår till Arbetsförmedlingen hade redan nått EGT som ska granska och utvärdera min ansökan och rekommendera Arbetsförmedlingen om de ska bevilja mig bidraget eller inte. Så i morse ringde en trevlig tjej från Egt som hade fått en avbokning så jag ska träffa henne kl 13.15 i morgon. Ibland går saker och ting snabbare än man tänkt sig! Så nu får ni bara önska mig good luck!
Nu sippa vidare på morgonkaffet innan jag beger mig ut i vårt vackra, vita vinterland....

Eftermiddagen ägnas åt små människor...

Sitter och går igenom vad jag kikat på under Formex och CIFF i form av kläder för de mindre människorna även kallade barn. Finns så mycket fint. Tänkte bara ha ett lite urval av barnkläder och hålla mig till storlekarna mellan 0-6år. Så det gäller att välja med noggrannhet.
Kanske endast sälja 1-3 märken i början och sen kan man ju alltid utveckla det med tiden.
Jag inser att det finns så mycket som jag vill ta in men det är ju liksom omöjligt at ta in allt fint till en början, både ekonomiskt och logistiskt. Men så är ju också så att jag jag vill ju kunna öppna dörrarna och stå där med en färdig butik. Och visst kommer butiken vara färdig, då när jag tänker öppna upp dörrarna, men den kommer ju vara långt ifrån vad den kommer att kunna bli.
 
Här är fina kläder från ett märke som jag kikar på...Bobo Choses

 
 

Ansökan om starta egetbidrag....

Hela förmiddagen har jag suttit och knåpat ihop ansökan om starta eget birag. Snart kan jag trycka på send och så är det iväg. Håll  tummarna gott folk för att det går smidigt tillväga och att jag nu får det här bidraget.
Nu lunch!
 
 
Taggar: Starta eget bidrag;

Oj, hej, hallå!

I går var bara segaste dagen ever. Trött efter mässa och ett hejdundrande intag av skumpa på lördagkvällen. Så under gårdagen blev det inget inlägg om mässan som jag tänkt mig, men nu så.
Hej, hallå! Jag skrev mina första ordrar på mässan i Köpenhamn. Här sitter jag och signerar min första order tillsammans med fina och trevliga Josefin som designar och äger Lilly of Sweden.
Bland annat kommer ni se den här fina väskan samt den här ursöta klänningen i min butik.
Men inte nog med det....Jag träffade Drys trevlige säljare Anders som jag oxå la en order hos.
Kolla in snyggjackan som snart hänger i min butik...
Eller vad tycker ni om jeansen?
Sen träffade jag även en riktigt trevlig tjej som liksom jag heter Jessica. Hon jobbar för märket M.A.P.P och så här fina kläder har de. Visst är den vita toppen med fjärilen ursöt?

Sen hade ju Åsa och jag en härlig vinlunch mellan varven på mässan och vad passar inte bättre att äta till lunch när man är i Danmark om inte Smörrebröd.
Ja, det var lite vad jag sysslade med på mässan och tack Åsa för att du ville vara med både som sällskap och smakråd.
 
Idag har jag och maken haft det där mötet vi skulle haft förra veckan och det där mötet som faktiskt gör lite att nu snart jag jag berätta! Så watch out! Snart avslöjar jag!
 
 
       
 
 
 

Dagen efter...

Efter mässan skulle jag egentligen haft en date med maken o bott på hotell o grejjer men det blev ändrade planer då barnpassen hade sjuka barn. Så istället blev det en utekväll i Malmö med Fina Åsa. Efter en lång frukost sitter jag nu på tåget hem. Så det blir mer bloggande o bilder om och från mässan senare. So long!

En hälsning från CIFF

Här kommer en liten snabb hälsning från CIFF, mer bilder mm kommer senare! Nu är vårt bubbel sabrerat! Skål!

Hej då till Familjen...

Redo att bege mig till Köpendanmark som en god vän brukar säga. Hej då min älskade familj. Nu ska här raffsas bland modenyheter!

I morgon bär det av till CIFF...

I morgon är det dax för mässa igen? CIFF i Köpenhamn på Bella Center.
Jag kommer möta upp en kär gammal vän på tåget som ska göra mig sällskap på mässan. Riktigt trevligt ska det bli, både att träffa henne som jag inte sett på länge plus att jag ska få klämma och känna på ännu mera kläder. :-)
Så nu sitter jag här och skriver ner vilka jag har bokat in möten med och vilka montrar som ska besökas. Skriver ut biljetter och fixar och donar. Snart blir det till att packa lite också då jag kommer möta upp maken i Köpenhamn efter mässan och stanna där till söndagen.
So long my friends.