Borta bra men hemma...sushi...

Borta bra men hemma bäst...Hemma efter en veckas sportlov i Småland. Och väl hemma så var man ju bara tvungen att testa Sjöbos nya tillskott och ett varmt välkommet sådant. Konnichiwa Sushi på Västergatan. Och inte nog med att det ligger i Sjöbo, det är dessutom granne med min butik. Hur bra kan det bli?
När jag kom hem läste jag Sjöbo-bladet och där var en artikel om att nya gårdsgatan i Sjöbo har levt upp och gått från att stå med flertalet tomma lokaler till att endast ha en lokal ledig. Så Sjöbo kommun verkade glada och det är även jag. Det enda kommunen verkade vara lite bekymrade över var att folk liksom inte har fattat att på en gårdsgatan gäller 8-10 km/h. Och detta fick jag erfara när jag satt och väntade på sushin. Folk kör typ 50 km/h. Vad är det de inte fattar. Och sedan när jag körde iväg i 10 km/h så låg det en bil och tryckte mig upp i baken. På en gårdsgata har de gående "förkörsrätt" men det verkar inte ha gått in för folk.
För min del tycker jag att man kan stänga av gatan och göra den till gågata och endast låta, boende, sjuktransporter och varutransporter köra där. Men vi får väl se hur det hela artar sig. Kanske en fartkamera på gårdsgatan...vore faktiskt lite skoj/komiskt. Nu fick kärringen gnälla lite och få utlopp för sitt agg. Tack!
Men i allafall...sushin var jättegod och rekommenderas verkligen. Tack för detta tillskott i Sjöbo!
 
Trevlig fredag gott folk!
Taggar: Sushi, fartkameror;

Kommentarer :

#1: Andreas

Kan bara säga att sushin var supergod och stora :)

skriven

Kommentera inlägget här :